Over Baliku

Baliku betekent letterlijk ‘het goede Balinese leven’

Hieronder lees je het verhaal van een gezin uit Amsterdam, waaruit Baliku is ontstaan. Een tijdje na het mooie avontuur mag ik de droom overnemen. Met een passie voor mooie producten met een goed verhaal run ik deze webshop. Met de producten van Baliku neem je een stukje vakantie mee naar huis.

Baliku betekent letterlijk ‘het goede Balinese leven’. En dat is precies wat wij hebben ervaren toen we in 2019 voor 3 maanden naar Bali zijn gegaan samen met onze 3 kleine kinderen van toen 1, 3 en 4 jaar oud. We hebben hier blijvende herinneringen met elkaar gemaakt. Wat ons het meeste is bij gebleven is de vriendelijkheid van de mensen. Zo lief en gastvrij. Onze kinderen werden overal met open armen ontvangen ook in restaurants. Er ging een wereld voor ons open.

Ook hebben we genoten van het klimaat (iedere dag op slippers) en het heerlijke eten (overal!). Wat ons nog meer opviel waren de leuke spullen die we tegenkwamen bij verschillende restaurants en guesthouses. Zoveel smaak! Zoveel mooie natuurlijke producten. Veel bamboe en rotan. We gingen op zoek naar de leveranciers waar deze spullen gemaakt werden. In eerste instantie voor onszelf om mee te nemen naar Nederland, maar Baliku moet gedeeld worden met meer mensen!